Behandelingen

Je kan bij ons in de praktijk terecht voor meerdere soorten behandelingen zowel binnen esthetische geneeskunde als lifestyle medicine. Kom gerust vrijblijvend eens langs zodat we samen kunnen bekijken hoe we je het beste kunnen helpen.

Of niet zeker welke behandeling bij jou past?
Neem dan contact op voor advies op maat.

Behandelingen

Lifestyle
Spierontspanners
Fillers
Collageenstimulatie
PRP

80% van de mensen in de westerse wereld sterft ten gevolge van ouderdomsziekten, denk aan hart- en vaataandoeningen zoals een hartinfarct, kanker, suikerziekte, dementie, … Wist jij dat jouw levensstijl de grootste speler is in dit proces?
Tijdens de consultaties lifestyle medicine gebruiken we uitgebreide bloedonderzoeken, speekseltesten en DNA-analyses om te bepalen hoe we jouw algehele gezondheid kunnen verbeteren, hormonen kunnen stabiliseren en ouderdomsziekten kunnen voorkomen door middel van aanpassingen in je levensstijl.

Volgende elementen worden onderzocht: 

 • Vragenlijst: in kaart brengen van wie jij bent, wat jou levensstijl is. Inzicht in medische voorgeschiedenis, voedings- en bewegingsgewoonten, slaap, medicatie en voedingssupplementen. Deze krijg je per mail na het inboeken van een consultatie.
 • Bloedonderzoek: Een grondige analyse van je bloed biedt inzicht in je nutritionele- en hormonale balans, evenals je risico op hart- en vaatziekten. Daarnaast geeft het informatie over ontstekingsniveaus, suikermetabolisme en stressbelasting. Bloedname dient te gebeuren ten minste 2 weken voor de eerste consultatie.
 • Speeksel onderzoeken: stresstest (cortisol) en in kaart brengen van geslachtshormonen
 • Stoelgang: darmmicrobioom in kaart brengen en de (dis)balans van de goede en slechte bacteriën aanwezig
 • Genetische screening: Met behulp van NutriGen gepersonaliseerd avies aanbieden omtrent voeding, opname, supplementatie en gewichtsverlies

Hoe werken de consultaties?

 • Boek eerst een intake gesprek in (15′). Hierin zal jou algemene gezondheid besproken worden, kunnen de nodige aanvragen voor onderzoeken meegegeven worden en kan een consultatie voor verdere bespreking ingepland worden.
 • Eerste bespreking (60′) wordt ingepland naargelang de verwerkingstijd van de aangevraagde testen. Hierin worden resultaten besproken, advies meegedeeld en zorgvuldig uitgelegd en verdere opvolging ingepland.
 • Opvolgconsultatie (30′): na de eerste bespreking worden de opvolgconsultaties ingepland in overleg met Dr. Linders. Hiervoor worden de nodige aanvragen voor verdere onderzoeken meegegeven.

Fronsen, lachen, roken, … onze mimiek is een deel van ons karakter. Echter kan het aanspannen van deze spieren ongewenste lijnen,  dynamische rimpels en strenge gelaatsuitdrukkingen met zich meebrengen. Door het strategisch plaatsen van een minimale dosis spierontspanners kunnen we de bovenliggende huid doen ontspannen dit kan afhankelijk van de locatie een frisse open blik, minder strenge uitdrukking of een gladdere huid als resultaat geven. We werken telkens met dosissen die een natuurlijk resultaat garanderen.
Tijdens de consultatie wordt er bepaald welk type botuilnetoxine het meest geschikt is voor jou alvorens we behandelen. 

Spierontspanners beginnen in te werken na gemiddeld 3-4 dagen en zullen maximaal werken na 14 dagen. De werkingsduur is gemiddeld 3-4 maanden, hou hier rekening mee dat dit persoons-, dosis-, en locatieafhankelijk is.

 

Bij het ouder worden gaan de vetkussentjes in ons gelaat volume verliezen, zakken en gaat onze huid zijn elasticiteit verliezen. Dit kan zich in ons gelaat uiten in een meer uitgesproken traangoot, neuslippenplooi, marionetlijnen of verlies van structuur in ons gezicht. Door het strategisch plaatsen van kleine hoeveelheden filler (hyaluronzuur of calciumhydroxyapatiet) kunnen we het gezicht verzachten, verjongen en meer structuur geven op de gewenste plaatsen.

Hyaluronzuur is een eiwit dat we kunnen terugvinden in ons eigen lichaam. Tijdens de consultatie wordt er bepaald welk type hyaluronzuur het meest geschikt is voor jou alvorens we behandelen. 

Deze fillers zullen geleidelijk aan afgebroken worden over een periode van 3 tot 18 maanden, maar is sterk afhankelijk van type hyaluronzuur filler, eigen metabolisme, behandelingen met fillers in het verleden en behandelde zone.

 

Een jonge huid is gekenmerkt door volume, elasticiteit en stevigheid. Bij het ouder worden gaat onze huid zijn elasticiteit en collageen verliezen waardoor deze minder stevig is, meer vatbaar is voor fijne lijntjes, meer huidverslapping gaat vertonen en een verminderde kwaliteit heeft. Hiervoor kunnen we met met behulp van een skinbooster of biostimulator (bijvoorbeeld Radiesse) elastine- en collageen aanmaak stimuleren met minder fijne lijntjes, een gezonde ‘glow’, volumeherstel en stevigere huid tot gevolg.

 • Een skinbooster  is een injectable op basis van 100% puur hyaluronzuur, zonder chemische toevoegingen en werkt zowel als skinbooster als op de elastine- en collageen productie dankzij de toegevoegde aminozuren. Deze kan overal geïnjecteerd worden waar de huid intense voeding en versteviging kan gebruiken (Bv. Gelaat, armen, hals, benen, buik,..).
  Afhankelijk van het gebruikte product zijn er 2 of 3 herhalingen nodig en blijft het resultaat 4 tot 12 maanden aanwezig.
 • Radiesse is een injectable gemaakt van calciumhydroxylapatiet dat op meerdere aspecten inwerkt: volumeherstel, collageen- en elastine aanmaak en huidverbetering. Deze behandeling kan oa geïnjecteerd worden thv het gelaat, de handen, de hals en de decolleté. De collageenproductie heeft gemiddeld 12 maanden een effect, afhankelijk van behandelde zone, leeftijd en metabolisme.
 • PRP of ‘Vampire Facelift’, hierbij gaan we onze lichaamseigen herstel- en voedingsstoffen in een hoge concentratie opnieuw injecteren in ons lichaam.

Bij PRP (platelet rich plasma) gaan we onze lichaamseigen herstel- en voedingsstoffen in een hoge concentratie opnieuw injecteren in ons lichaam. Hierbij is er eerst een bloedname, dewelke nadien gecentrifugeerd wordt zodat we het PRP kunnen scheiden van de rest van het bloed. Hieraan worden dan extra vitaminen en peptiden aan toegevoegd voor een optimale werking. Dit kan geïnjecteerd worden thv de schedel voor het stimuleren van haargroei, thv het gelaat voor huidkwaliteitverbetering en stimuleren collageenproductie of thv de vagina in de behandeling van vaginale droogte. 

Effect is zichtbaar na gemiddeld 3-6 maanden. Voor het beste resultaat wordt er best gestart met een kuur van
3-4 behandelingen, telkens met 4 weken tussen. Nadien kan het effect onderhouden worden met een sessie elke 6-12 maanden.